Állatvédelem

Az állatok nem tudnak beszélni, nem tudnak kiállni a saját jogaikért, életkörülményeik javításáért. Legyen hát szószólójuk az ember!
Az állatok létezése ma már az embertől függ, aki akkora erővel rendelkezik, hogy akár saját magát, azaz az egész Földet képes elpusztítani. El kell fogadjuk az állati lét minden formáját, az ember és állat közti viszonyt javítani és az egymás mellett élés fontosságát hangsúlyozni kell.
Egyre több állatfaj kerül a kihalás szélére, javarészben az ember közreműködésének „köszönhetően”. Manapság már jogszabályok védik a veszélyeztetett fajokat, így sikerült lassítani (néhány esetben megakadályozni) a kihalásukat, de tennivaló ezzel kapcsolatban akad még bőven.
Nem csak a jogszabályoknak, vagy az állatvédőknek van teendője az állatok védelmében, hanem neked, nekünk és nekik is!

Állattartók-ebtulajdonosok képviselete, tanácsadás, állateledel és állatfelszerelés eljuttatása oda ahol szükség van rá, állatvédelmi és felelős állattartással kapcsolatos előadások/programok szervezése, együttműködés állatvédő alapítványokkal és egyéb szervezetekkel (közös programok), információterjesztés és közreműködés elveszett állatok hazajuttatásában/örökbefogadó keresésben.

"Szeretem az állatokat, nekünk is van otthon két kutyánk. Ez viszont nagy felelősséggel, kötelezettségekkel jár. Háziállatainkat úgy kell tartani, hogy az másoknak ne okozzon kellemetlenséget. Kompromisszumra kell jutni, hogy ne legyen harag tulajdonos és szomszédok között. A legnagyobb odafigyelés mellett is becsúszhatnak bakik, megesik, hogy kutyusunk elkóborol. Nekik segíteni kell hazatalálni, és míg a gazdi nincs meg, ellátásra szorulnak. Ezzel ellentétben sajnos olyan is előfordul, hogy szándékosan lökik az ebet az utcára, nekik új otthon kell. Sorolhatnám a kiszolgáltatott jószágokkal való nem megfelelő bánásmódokat is. Ezek ellen tenni kell. Számos más állatnak kél el az ember segítsége, például téli időszakban etethetjük a madarakat. Csatlakoztam a CIVIL16 Egyesülethez és a célom, hogy összefogva, igazi jó hangulatú kertvárossá váljunk, mind ezt úgy, hogy az önkormányzati rendeleteknek és a közösségi együttélés szabályainak is megfelelünk." - Jordán Tamás